Koffie

Kom kennismaken met ons verse Koffiebonenassortiment met verpakkingen van: 250 gr.- 500 gr. – en 1 kg. Buiten ons normale assortiment, bieden wij geregeld heerlijke voordelige koffiesoorten die u kunt proberen. Uiteraard verkopen wij ook veel lekkere producten voor “ bij de koffie” Uiteraard zijn we erg trots op de: Alkmaarse koffie. Een melange van zorgvuldig samengestelde Arabicabonen. Probeer hem eens!

Onze huisleverancier is Mocca do’r uit Zwolle. Een ambachtelijke koffiebrander met een bonenimport vanuit de gehele wereld! Echte vakmensen met liefde voor hun vak. Zelfs kleine partijen koffiebonen (15 kg) brand met hier speciaal op bestelling. Ook de “alkmaarse koffie” is een fantastische melange die bij veel klanten in goede smaak valt.

Bewaartip; koffie altijd in een goed sluitend blik bewaren! Vocht is slecht voor de kwaliteit. Bok langere periode kan u de bonen het beste bewaren in het vriesvak. Let wel op condensvocht bij het ontdooien. Op uw verzoek, malen wij voor u (gratis)de koffiebonen. Wij doen dit zoals u wilt op uw favoriete wijze en zetmethode.

Belangrijke koffieproducerende landen zijn: Centraal Amerika, zuid Amerika, Indonesië, India en Afrika. Er zijn 2 soorten koffiebonen: Arabica (vaak hooggelegen gebieden in Zuid Amerika en Afrika)Deze bonen hebben een milde smaak. De Robusta is pittiger van smaak, krachtiger en komt meer in lagere gebieden voor.

Diverse melanges en smaken, kan je krijgen door diverse bonen met elkaar te vermengen. Proef eens een andere soort boon van een andere smaak of uit een ander land. U zult ervan versteld staan hoeveel nuances en smaken, koffie bieden. Wij hebben een goed assortiment uit vele landen.

adminKoffie